Bahan-bahan
1 1 / 2 cawan tepung
100g butter
1 telur
1 cawan gula
1 tsp. gula vanila
1 tsp. serbuk penaik
3 - 4 epal
1 / 2 cawan walnut
Buah pelaga
Kayu manis
1 1 / 2 cawan tepung
100g butter
1 telur
1 cawan gula
1 tsp. gula vanila
1 tsp. serbuk penaik
3 - 4 epal
1 / 2 cawan walnut
Buah pelaga
Kayu manis
Cara-cara
Campur telur dgn 1 / 2 cawan gula. Tambah 1 sudu besar air sejuk dan mentega dan kacau hingga sabati.
Tambah tepung dan serbuk penaik dan uli doh itu. Letakkan doh di satu bekas pembakar.
Letakkan doh dlm ketuhar yang dipanaskan terlebih dahulu kepada 190 darjah dan bakar hingga sedikit menjadi perang.
Sediakan inti: Sagat epal, tambah kacang yang dihiris, gula , gula vanila dan rempah mengikut kemahuan masing2 dan kacau.
Kemudian ambil kuih itu daripada ketuhar dan tabur inti di atasnya, letakkan kembali dlmketuhar dan bakar hingga lembut dalam 20 - 25 minit.
sumber:http://www.helpfulcookingtips.com/
Tambah tepung dan serbuk penaik dan uli doh itu. Letakkan doh di satu bekas pembakar.
Letakkan doh dlm ketuhar yang dipanaskan terlebih dahulu kepada 190 darjah dan bakar hingga sedikit menjadi perang.
Sediakan inti: Sagat epal, tambah kacang yang dihiris, gula , gula vanila dan rempah mengikut kemahuan masing2 dan kacau.
Kemudian ambil kuih itu daripada ketuhar dan tabur inti di atasnya, letakkan kembali dlmketuhar dan bakar hingga lembut dalam 20 - 25 minit.
sumber:http://www.helpfulcookingtips.com/
0 comments:
Post a Comment