Murtabak Megi



Bahan-Bahan

1 paket maggi perisa kari
4 biji telur
1 biji bawang besar (potong dadu)
1 batang sosej (rebus)
1 keping daging burger (rebus)
Sedikit hirisan kobis
Sedikit hirisan cili
Sedikit potongan daun bawang
Garam jika perlu/maggi secukup rasa
2 keping keju

Cara-Cara

1. Pecahkan 4 biji telur ke dalam bekas. Masukkan perencah maggi kari dan sedikit air, kacau hingga sebati. Kemudian masukkan hirisan sosej, daging burger(direbus terlebih dahulu dan dicincang kecil), kobis, bawang, daun bawang, cili, serbuk perasa dan secubit garam atau maggi secukup rasa.

2. Rebus mee maggi hingga lembut (toskan airnya)

3. Masukkan mee maggi ke dalam bahan-bahan tadi dan kacau sehingga sebati.

4.Sediakan acuan dan masukkan bancuhan maggi ke dalam acuan. Ambil 2 keping keju dipotong kecil dan letak diatasnya kemudian masukkan ke dalam air fryer.

5.Bakar pada suhu 180c, selama 10 minit atau sehingga masak sekata.(bergantung pada airfryer) Bila sudah masak, keluarkan dari acuan dan sedia untuk dihidangkan. Makan bersama sos cili atau bersama bawang jeruk.


p/s: Resepi ini boleh dapat 8-9 bekas

Sumber dan Gambar: Eniza M. Salim
NewerStories OlderStories Home

0 comments: