Bahan-bahan
1 biji telur
1 / 2 cawan tepung serba guna
3 / 4 filet ikan kod/salmon dipotong panjang2 1 inci
1 / 2 cawan bread crump
1 / 2 camca teh garam
Keju (diparut) - 200 g
Lada - 1 camca teh
1 / 2 camca teh cili
1 biji telur
1 / 2 cawan tepung serba guna
3 / 4 filet ikan kod/salmon dipotong panjang2 1 inci
1 / 2 cawan bread crump
1 / 2 camca teh garam
Keju (diparut) - 200 g
Lada - 1 camca teh
1 / 2 camca teh cili
Cara-cara
Potong filet ikan memanjang dan golekkan dalam tepung.
Kemudian, pukul telur tambah lada, cili dan garam. Campur serbuk roti dengan keju yg diparut. Celup kepingan ikan di dalam telur dan serbuk roti.
Letakkan filet atas dulang pembakar digris dengan minyak dan panaskan ketuhar 400° terlebih dahulu selama 15-20 minit.
sumber:http://www.helpfulcookingtips.com/
0 comments:
Post a Comment