Jejari Ikan (Fish Stick)

Bahan-bahan

1  biji telur
1 / 2 cawan tepung serba guna
3 / 4 filet ikan kod/salmon  dipotong panjang2 1 inci
1 / 2 cawan bread crump
1 / 2 camca teh garam
Keju  (diparut) - 200 g
Lada - 1 camca teh
1 / 2 camca teh cili
Cara-cara
Potong  filet ikan memanjang dan golekkan  dalam tepung.
Kemudian, pukul telur tambah lada, cili dan garam. Campur serbuk roti dengan keju yg diparut. Celup kepingan ikan di dalam telur dan  serbuk roti. 


Letakkan filet atas dulang pembakar digris dengan minyak dan panaskan ketuhar 400° terlebih dahulu selama 15-20 minit.




sumber:http://www.helpfulcookingtips.com/
 
NewerStories OlderStories Home

0 comments: