Bahan-bahan:
2-3 biji oren
200gm gula halus tambahan
250gm tepung badam
6gm serbuk penaik
6 biji telur
Cara-cara :
1. Didihkan oren selama 10 minit, buang air dan ulang kali ke -2 ini bertujuan untuk menghilangkan rasa pahit oren.
2. Potong lebih kecil.
3. Letakkan oren ke dalam mangkuk adunan.
4. Masukkan telur, tepung badam, gula dan masukkan serbuk penaik
5. Kacau dan gaul selama sehingga sebati
6. Tuangkan adunan ke dalam loyang 23cm dan bakar selama 60minit @ 160 darjah C.
7. Biarkan dalam kuali untuk biarkan ianya sejuk.
1. Didihkan oren selama 10 minit, buang air dan ulang kali ke -2 ini bertujuan untuk menghilangkan rasa pahit oren.
2. Potong lebih kecil.
3. Letakkan oren ke dalam mangkuk adunan.
4. Masukkan telur, tepung badam, gula dan masukkan serbuk penaik
5. Kacau dan gaul selama sehingga sebati
6. Tuangkan adunan ke dalam loyang 23cm dan bakar selama 60minit @ 160 darjah C.
7. Biarkan dalam kuali untuk biarkan ianya sejuk.
0 comments:
Post a Comment