~ 500g tepung roti
~ sepeket yis kering
~ 2biji telur
~ 200 ml air sejuk dari peti
~ 2sdb gula
~ 1sdb susu pekat
campur semua bahan gaul sebati...keNdia
~ sepeket yis kering
~ 2biji telur
~ 200 ml air sejuk dari peti
~ 2sdb gula
~ 1sdb susu pekat
campur semua bahan gaul sebati...keNdia
~ 1sdb marjerin
~ 1sdb shortening
uli smpai jd doh yg elastik...jika melekat kat tgn...amik tepung sikit2 smbil uli hingga cantik...
~ Jika uli guna mixer...masukka
~ kemudian masukkan shortening & marjerin...uli lagi....guna kelajuan tinggi hingga doh elastik & tak melekat pada bowl....
~ doh agak lembik...tp tak akan melekat pada tgn (itu tanda nya uli yg cukup)
bulatkan doh kedalam loyang...perap 1 1/2 jam...
bakar suhu biasa bakar kek...ikut oven masing2...
hingga brown...api atas bawah
0 comments:
Post a Comment