BAHAN2:
2sdb Butter/
Udang/atau apa-apa yang korang nak letak (optional)
1 biji bawang besar (potong dadu)
2/3 biji bwg putih (cincang)
1/2 inch halia (cincang)
1 tin kecil cendawan butang (di hiris)
5/6 biji cili padi - belah dua (ikut ske nk ltak ker x..sy mmg ske pedas)
Mix vege (ikut ske bnyk mna)
6 keping Cheesedale
2 cawan fresh milk (sy guna dutch lady)
1sdt tepung jagung
Parsley Flakes ( daun sup kering)
3 keping daging burger (sy guna Ramly) digoreng tanpa minyak, dan didadu kecil2.
garam secukup rasa.
Langkah 1
Panaskan kuali, masukkan butter. Tumis bwg2, halia, cili.
Kacau smpai kekuningan dan wangi, masukkn udang...kacau skejap.
Koyak2 kan cheese, dan masukkan dlm kuali.
Langkah 2
Masukkan 1 cawan susu, kacau smpai cheese betul2 dah cair. Campurkan tepung jagung dengan sedikit susu (agak2 tepung boleh larut semua)...huhuhu
Masukkan 1 cawan susu lagi...masukkan
So...rebus lah macaroni korang + sedikit minyak + sedikit garam, sampai macaroni lembut..lepas tu tuangkan kuah caborana tadi ya! Selamat mencuba!
0 comments:
Post a Comment