Bahan-bahan:
Ayam (1.5kg)
1 sudu teh garam
1 kiub pati ayam
2 inci Halia
3 batang serai
4 ulas bawang putih
4 sudu makan lada hitam (ditumbuk)
4 sudu makan madu
4 sudu makan sos tiram
4 sudu makan minyak zaitun
blender serai, kiub pati ayam, minyak zaitun, halia, bawang putih dan sedikit air.
Gaul sebati
Gaulkan bersama ayam
perapkan dalam 4 jam
sedia dipanggang
Panaskan oven 15 minit terlebih dahulu sebelum masukkan ayam. Aku guna api atas bawah. Suhu 200'C dan panggang dalam oven selama 35 - 40 minit
hasil panggang selama 30 minit. Aku keluarkan ayam unutk sapu majerin. Bagi nampak cun. Lepas tu aku sambung panggang dalam 8 minit lagi.
Sumber : FB Otai Malaya
0 comments:
Post a Comment