Bahan-bahan
80 gram butter (suhu bilik)
80 gram butter (suhu bilik)
1/2 cwn gula kastor
1 cwn Milo
2 cwn self raising flour (saya
guna 2 cup tepung gandum, 3 tsp baking powder dan 1 tsp garam)
1 cwn susu
2 biji telur
Cara-cara
Cara-cara
Pukul
butter dan gula sampai fluffy. Tambah telur dan Milo sampai betul-betul mix.
Tambah
tepung dan susu , pukul selama 4 minit dlm kelajuan sederhana.
Tuang
adunan ke dalam tin kek atau dalam muffin pan. kalau dalam kek tin bakar selama
30-40 minutes atau sampai masak pada suhu 180 degrees, jika dalam muffin pan
bakar selama 15-20 minit atau sampai masak. (sebab minggu ni malas saya tak nak
pakai oven saya pakai rice cooker bakar sampai dia masak)
Bahan-bahan
frosting
2
cwn gula icing
30
gram butter
3
- 4 Tbsp susu
Bittersweet
Chocolate
Campurkan
semua bahan diatas dan mix kan pakai mixer sampai nampak dah lembut. lepas tuh
dah boleh letak diatas kek tersebut. parutkan bittersweet Chocolate diatas kek
tadi. boleh la nak makan atau letak dalam peti ais dulu bagi sejuk.
0 comments:
Post a Comment