Congo Bars






Bahan-bahan
315gm tepung gandum
21/2 sudu teh baking powder
1/2 sudu teh garam
150gm mentega
300gm gula perang
3 biji telur A
1 sudu teh esen vanilla
300gm chocolate chip
100gm hirisan badam.

Loyang 10" x 10" dialas dan digris
 
Cara-cara
1. Ayak tepung, baking dan garam. Gaulkan bersama chocolate chip dan hirisan badam. Ketepikan.
2. Satukan mentega dan gula perang, gaul guna spatula hingga sebati.
3. Masukkan telur satu per satu.Gaul rata.
4. Masukkan campuran tepung, kaup balik hingga rata.
5. Tuang dan ratakan dalam loyang. Taburkan hirisan badam.
6. Bakar suhu 170C , masa 30 - 35 minit.

note: kalau nak rasa lebih sedap...sila lah gunakan butter jenis pure butter seperti SCS butter, choc chips dan gula perang yang berkualiti..baru rasa lenih terangkat.!~ tapi harga pon memang terangkat jugak lah kan:P 
NewerStories OlderStories Home

0 comments: